slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4

Jelenlegi hely

Sikeres "Pirolízis a gyakorlatban" konferencia

A Szent István Egyetem 2014. november20.-án nemzetközi konferenciát tartott. A rendezvény a TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0015 számú projekt keretében a hulladék hasznosítás új, pirolízis technológiával történő hasznosítását, ártalmatlanítását tűzte ki célul. A pirolízis technológia alkalmazása még ma is számos kérdést vet fel a szakemberek és a laikusok közt is! A konferencia célja volt, hogy a pályázat megvalósítása során létrejött új eredményeket és technológiákat megismertesse a szakmai közönséggel, bemutassa a fejlesztésekben lévő lehetőségeket. A konferencia helyszíne  a Szent István Egyetem, Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar, Tessedik Campusa volt.

A konferencia célja többek közt az volt, hogy eloszlassa azokat a szakmai tévhiteket, amelyek a pirolízis technológiák körül alakultak ki. Ezen kívül bemutatásra kerültek azok az eredmények is, amelyek a kutatásaink eredményeként a pirolízis technológiák korszerűsítése, hatékonyságának javítása, illetve a pirolizált hulladékok során keletkezett végtermék környezeti hatását, szántóföldi felhasználásának lehetőségeit taglalja. A projekt keretében szintén vizsgáltuk, és bemutatásra kerül a pirolízis üzemek területfejlesztésben, regionális fejlesztésekben értékelhető hatása, amely megkönnyítheti egy település ilyen irányú fejlesztési elképzeléseinek döntéshozatalát.

A konferencia keretében az alábbi témák bemutatására került sor, neves előadók tolmácsolásában:

  • Köszöntő, Dr. Bíró Tibor, egyetemi docens, mb. dékán.
  • Dr. Mozsgai Katalin, PIK irodavezető „Alapkutatás fejlesztés a Szent István Egyetem Pirolízis Technológia Kutatóközpontjában” c. projekt bemutatása.
  • Dr. Köteles Lajos, ny. főiskolai tanár Az innováció szerepe a hazai gazdaságfejlesztésben.
  • Dr. Füleky György egyetemi tanár és Gulyás Miklós, Ph.D. hallgató Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar. A szilárd pirolízistermékek mezőgazdasági hasznosításának lehetősége.
  • Dr. Lányi Katalin tudományos munkatárs, SZIE Állatorvos Tudományi Kar, Kispál Gabriella, Ph.D. hallgató, SZIE GAEK. Mit kezdjünk a szeméttel, avagy a pirolízis lehetőségei.
  • Gulyás András, régész, Tessedik Múzeum, Ha nem kell eldobom, avagy mire jó a szemét?
  • Mák Zoltán ügyvezető igazgató, Environ-Energie Kft. Pirolízis a gyakorlatban, avagy a pirolízis technológiák fejlesztésének lehetőségei.
  • Dr. Duray Balázs, egyetemi docens, SZIE GAEK, A pirolízis lehetőségei a vidék- és területfejlesztésben.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer