slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4

Jelenlegi hely

Nyitórendezvény 2012. november 29.

A Szent István Egyetem, mint konzorciumvezető partnerével az IBS Management Nonprofit Kft-vel 2012. november 29-én délelőtt 10 órakor projektnyitó rendezvény keretében mutatta be a TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0015 számú projektet a nyilvánosság számára. A rendezvény helyszíne a Szent István Egyetem, Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar, Tessedik Campus díszterme Szarvason.

TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0015 számú projektet bemutatása:

A projekt keretében a Szent István Egyetem, Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kara a termikus hulladékkezelés vizsgálata, a pirolízis (hőbontáson alapuló) technológiára épülő másodnyersanyag és energia-előállítás témakörében komplex kutatási projektet valósít meg. Ennek során 6 alprojekt keretében alapkutatást végez, kutatócsoportot hoz létre hazai és külföldi kutatók, illetve MTA doktorok, fiatal kutatók; PHD hallgatók bevonásával. Nemzetközi tapasztalatok adaptálását, K+F+I fejlesztést végez a vállalkozói szektor bevonásával.

A megvalósítása során az alábbi tevékenységek tervezzük:

  1. Alapkutatási és célzott alapkutatás keretében 6 alprojekt.
    A 6 alprojekt mindegyike a hőbontáson alapuló hulladékkezelés témaköréhez kapcsolódik, így a projekt komplex egészet alkot.
  2. Kutatás-fejlesztés megvalósításához szükséges humánerőforrás és szolgáltatások biztosítását. Ennek keretében: kutatócsoportok létrehozása, kutatók alkalmazása, a vállalati szektor kutatóinak bevonása; kutatók képzése; kutatási asszisztencia felállítása; fiatal kutatók és hallgatók bevonása; eredmények hasznosításával kapcsolatos képzéseken való részvétel.
  3. Kutatás-fejlesztési szolgáltatások fejlesztését, illetve kutatási és innovációs együttműködések kialakítását: Nemzetközi innovációs együttműködés, tapasztalatcsere, hálózatépítés FP7 potenciális pályázó szervezetekkel; kutatóhelyek és vállalkozások valamint kutatók és egyetemi oktatók együttműködésének elősegítését; Kutatásmenedzsmenti szervezetfejlesztést; tudástranszfer és tudásbázis-szolgáltatás fejlesztését; illetve a projekt során létrejött tudományos eredmények hasznosíthatóságának vizsgálatát.
  4. Kutatás–fejlesztési, valamint innovációs tevékenységek és azok infrastruktúrájának létrehozásán belül: Kutatás–fejlesztési célokat szolgáló tudományos eszközök és berendezések illetve kutatásmenedzsmentet támogató informatikai eszközök beszerzését.

A TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0015 kódszámú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, melynek keretében a kedvezményezett Szent István Egyetem és partnere az IBS Management Nonprofit Kft. 695 719 282 Ft értékű vissza nem térítendő támogatással gazdálkodik, amely fedezi az összköltségeinek 100 százalékát. A projekt 2012. október 1-én indult és várhatóan 2015. január 31-én fejeződik be.

Bővebb információ:
Kontakt: Bordás Klára (projektkoordinátor)
E-mail: klara.bordas@ibsmanagement.hu

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer