slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4

Jelenlegi hely

4. A LÉTREJÖVŐ VÉGTERMÉKEK MINŐSÉGÉNEK ANALITIKAI VIZSGÁLATA

A kutatás keretében a végtermékek minőségi vizsgálata valósul meg, mivel az előállított másodnyersanyagok piaci keresletét alapvetően befolyásolja egyrészt a rendelkezésre álló mennyiség, másrészt azok elsődleges nyersanyagokhoz viszonyított minősége, mind technológiai, mind környezetvédelmi szempontból.

A kutatás – a 3. altéma eredményeinek felhasználásával – kiterjed továbbá, hogy a különböző végtermékek minőségét alapanyagonként milyen mértékben befolyásolják az egyes változtatható technológiai paraméterek, illetve az alapanyagok minősége (pl. alapanyag szennyezettsége, jellege, fajtája hogyan befolyásolja a végtermék(ek) minőségét/mennyiségét és az egyéb kimeneteket), az előbbit hogyan lehet üzemi körülmények között befolyásolni/optimalizálni, illetve a keletkező termékek tisztításának milyen hatékony lehetőségei vannak.

Megtörténik a vizsgált technológia végtermék-szempontú optimalizálása, valamint azon feltételek megállapítása, melyek mellett egyes végtermékek még viszonylag gazdaságosan kinyerhetők.

Az analitikai vizsgálatok eredményei – tervek szerint – a projektben együttműködő partnerüzemek, berendezések adataival az analitikai vizsgálatok eredményei összevethetők. A létrejövő eredmények felhasználhatók lesznek a jövőben más technológiák ilyen irányú elemzéséhez és értékeléséhez. Ez hozzásegíti a technológia tulajdonosokat és az üzemeltetőket a piacképesebb termékek előállításához, ezzel versenyképességük növeléséhez.

A végtermék minősítési analitikai kutatócsoport
  Dr. Lányi Katalin
  Dr. Heltai György, MTA
  Dr. Simándi Péter
  Molnár Erik
  Kepenyes Andrásné
  Zuborné Bíró Enikő
magyar

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer