slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4

Jelenlegi hely

1/c. Tudásmegosztás

Technológiai információs rendszer létrehozása

Ebben a lépésben egy, a hőbontás témájában rendelkezésre álló és folyamatosan frissülő, bővülő ismereteket tömörítő adatbázis létrehozása valósul meg. Az adatbázis a világhálón keresztül bárki számára elérhető lesz, a regisztrált felhasználók számára azonban több alkalmazás áll majd rendelkezésre, mint a vendégek számára. Regisztrált felhasználóvá azonban bárki válthat majd, néhány adat megadásával.

Ez az információs rendszer rendszerezetten tartalmazza majd a témában rendelkezésre álló ismereteket, legyen azok műszaki, környezeti, jogi, társadalmi, stb., vonatkozásúak. Így alkalmas lesz az érdekelt felek (kutatók, hallgatók, önkormányzatok, fejlesztők, hulladékos szolgáltatók, befektetők, stb.) folyamatos informálására, illetve összevethető információk nyújtására. Ez segít az érintetteknek a döntéshozatalban, legyen az akár két különböző technológia választás, vagy a további kutatás-fejlesztés irányának eldöntése, stb. Emellett a szakterület hírei, eseményei is feltűntetésre kerülnek majd a rendszerben. Esetleg felmerülő kérdések, kérések esetén pedig a Tudásközpont felé fogja irányítani az érdeklődőket, így a további megbízások és együttműködések, projektek felé az első lépcsőt jelentheti.

Az adatbázis már a projekt elején kialakításra kerül. A fejlesztés, tervezés folyamata az egyes altémákban megvalósuló információgyűjtéssel párhuzamosan megkezdődik, és támaszkodik is, figyelembe is veszi az ott begyűjtött információk jellegét. Az adatbázis első inputja az egyes altémákban összegyűjtött információkból áll össze. A későbbiekben majd a projekt során generálódó adatokkal, információkkal folyamatosan tovább bővül, így a projekt eredményeképpen felhalmozódó új ismeretek tárházává is válik.

Új tantárgyak és hozzájuk kapcsolódó tananyagok kidolgozása

A hőbontás témájának a műszaki/természettudományi szakemberképzésbe való beépítésével, a korszerű, az üzleti és tudományos élet érdeklődésére egyaránt számot tartó téma oktatásával az Egyetem a piaci igényekhez jobban illeszkedő képzés kiépítéséhez járulhat hozzá.

Ennek érdekében 4 új tantárgy kerül kidolgozásra a projekt keretei között. Tartalmát tekintve mindegyik tárgy teljesen új, így egyaránt számíthat érdeklődésre az alap- és a mester képzésben is, akár kötelező, akár ajánlott tárgyként. A képzések keretében ahol lehet, üzemlátogatásra is sor kerül.

A képzésekben résztvevő, a téma iránt különösen érdeklődő hallgatók a Tudásközpont munkájába is bevonhatók lesznek majd, így naprakész gyakorlati ismeretekkel bővül tudásuk, továbbá ezáltal lehetővé válik, hogy az Egyetem váljon az ilyen üzemek kifejlesztését, működtetését végezni képes szakemberek képzésének hazai központjává. Az új tantárgyak a későbbiekben jelentős mértékben megkönnyítik a hallgatók bevonását a termikus hulladék hasznosítással foglalkozó innovatív kutatói teamekbe is.

magyar

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer