slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4

Jelenlegi hely

1/b. Szabályozási környezet vizsgálata

Az alprojekt célja, hogy a hőbontáson alapuló technológiák jelenleg vitatott kérdéseiben objektív, szakmai alapokon nyugvó és konkrét méréseken alapuló álláspont alakulhasson ki, és a hőbontásos technológiákat reálisan lehessen elhelyezni a hulladékhasznosítás/energia előállítás ismert megoldásai között. A projekt eredményei alapján, a piaci igények és a szükségletek, valamint a technológiai lehetőségek ismeretében egy olyan szakmapolitikai javaslatcsomag kidolgozására kerül sor az illetékes döntéshozó szervek részére, melynek célja, hogy egységes, szilárd álláspont tudjon kialakulni a hőbontás, mint hulladékhasznosítási, illetve energia/alapanyag előállítási technológia kapcsán.

Ezen alprojekt kiterjed a hőbontásos technológiák jogi és gazdasági szabályozásának, engedélyeztetésének, támogatási rendszerének vizsgálatára és javaslatok megfogalmazására a kutatásban résztvevő műszaki, környezetvédelmi, gazdasági és jogi szakemberek közreműködésével szerzett szakmai tapasztalatok alátámasztásával. Ennek eredményeképpen a hőbontáson alapuló technológiák szabályozása a tényleges „értéküknek” megfelelő helyet foglalhatja el a hulladékhasznosítási/energia és alapanyag előállítási technológiák sorában.

A szabályozási környezet vizsgálata kiterjed továbbá a pirolízis technológia-fejlesztésekhez kapcsolódó komplett know-how, illetve az ehhez kapcsolódó licencia kidolgozására vonatkozó szabályok és eljárások áttekintésére. A vizsgálat során az Egyetem ismereteket szerez a termikus hulladékhasznosítással kapcsolatos know-how és a licencia kidolgozásában, hogy a továbbiakban a tudásközpont szerepen keresztül fentiek kidolgozását, mint szolgáltatást, illetve az ezzel kapcsolatos tanácsadást, mint szolgáltatást tudjon nyújtani, valamint saját további kutatómunkájában is tudja a megszerzett ismereteket, gyakorlatot kamatoztatni.

magyar

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer