slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4

Jelenlegi hely

1/a. Piackutatás és együttműködés-fejlesztés

Az alprojekt célja, feladatai:

  1. Együttműködés-fejlesztés:
  • A hőbontás témájú nemzetközi K+F és innovációs együttműködés, tapasztalatcsere kialakítása, nemzetközi kapcsolat- és hálózatépítés FP7-es és Horizon2020-as potenciális pályázó szervezetekkel, intézetekkel;
  • A felsőoktatási intézményekkel történő (közoktatás, felnőttképzés, szakképzés) együttműködések előmozdítása;
  • Vállalkozói együttműködés fejlesztése, vállalkozások tudományos együttműködésének elősegítése;
  • Konferenciák, külföldi szakmai tanulmányutak szervezése.
  1. piackutatások a jövőbeli szolgáltatások fejlesztési irányának meghatározásához

Az Egyetem által nyújtandó K+F szolgáltatásokkal kapcsolatos konkrét piaci igények és lehetőségek felmérése, a hőbontás, mint a hulladékhasznosítás, illetve mint energia és alapanyag előállítás témakörében.

  1. A kutatások, fejlesztések irányának optimalizálásához szükséges piackutatás:

A hőbontásos technológiák számos hulladék alapanyag feldolgozására és végtermék előállítására lehetnek alkalmasak. A Projektben megvalósuló, illetve a jövőbeli kutatási irányok meghatározása érdekében alapvetően fontos ismerni a hőbontáson alapuló technológiák potenciális igénybe vevőinek igényeit az alapanyagok és a végtermékek oldaláról.

Ez azért szükséges, hogy a projektben végzett további kutatások, illetve együttműködések jobban fókuszálhatóak legyenek és a lehető legnagyobb mértékben a piac igényeihez alkalmazkodjanak, ezzel hozzásegítve az Egyetemet a versenyképesebb tudás eléréséhez, a technológia fejlesztőket és felhasználókat pedig a versenyképesebb alkalmazások felé történő elmozduláshoz. Az igények és lehetőségek ismeretében tudniillik a feltalálók, fejlesztők is piacképesebb technológiai megoldások kidolgozására tudnak majd koncentrálni, a technológiák alkalmazói, üzemeltetői pedig az eladhatóbb termékek előállításának irányába tudnak elmozdulni. 

magyar

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer